ATC Pietenvolleybal, verslag!

Bij de training van de mini’s ging het er deze week wel even anders aan toe. Toen we in de zaal kwamen hing er geen mini-net zoals gewoonlijk, maar het grote net vol met slingers…. Zakken met cadeautjes en allerlei toestellen zodat we niet eens konden gaan volleyballen. Och jee, wat nu!

Gelukkig was er post… niet zomaar post, maar een heuse handgeschreven brief van Sinterklaas. Alle Pieten ziek, stond er in de brief.. en of de mini’s van ATC hem toch konden helpen, was zijn vraag aan ons. Sinterklaas had zakken vol met nep cadeautjes gestuurd zodat onze volleyballers daarmee konden oefenen. Maar wat moeten we dan met die toestellen?

Tijdens het voorlezen van de brief gebeurde er echter iets. Gerommel bij de scheidingswand, en ineens vlogen er pepernoten en schuimpjes door de zaal. Nee toch…. ja echt wel, er was nog 1 Piet achtergebleven, wel een beetje verkouden, maar ze zou ons helpen bij het oefenen met de pakjes!

Na de warming up konden onze volleyballers laten zien of ze een beetje volleybalpiet waardig zijn. Koprollen voorover en achterover is voor deze ATC-ers geen probleem.
Met pakjes over het dak lopen lukt, zowel vooruit als achteruit. Het lijkt wel shuffelen en dat kunnen we. Geen punt, of het nu in het veld is of op een dak! We doen het.

De pakjes in de schoorsteen gooien vergde wel even wat oefening, maar wegduiken voor nieuwsgierige ogen vonden ze geen punt. Vol fanatisme schoven ze op hun buik onder de bok door. Geen bal in de buurt, maar duiken kunnen ze bij ATC.
En ook van dak naar dak springen, met pakjes in de hand gaat moeiteloos voor iedereen.
Dan nog even wat drinken, en een stukje taaitaai. Ja, ook dat hoort er absoluut bij.

En kennen we niet allemaal de verhalen over kinderen in de zak! Bij ATC weten ze wat ze daar mee bedoelen. In estafettevorm streden twee groepen in het echte (sinterklaas)zaklopen… Laten we eerlijk zijn, volleyballers kunnen geweldig springen, dus dat verliep reuze vlot. Als afsluiting hebben Zwarte Piet en de trainers nog even lekker gevolleybald tegen alle mini’s. Pffttt, wat stond dat veld vol, geen gat te vinden om de bal in te gooien! Zwarte Piet en de trainers hadden er een zware dobber aan.

Maar dan was het echt tijd om weer afscheid te nemen. We zijn blij dat we kunnen zeggen dat Zwarte Piet alle mini’s goedgekeurd heeft. Vol trots hebben we ze dan ook een Volleybalpieten-diploma mogen overhandigen. Namens Sint kwam Zwarte Piet ook nog een leuk cadeautje brengen! Wat een top training! Tot volgend jaar Zwarte Piet, dan zien we je graag bij onze training terug.
En nu, nu gaan wij Sinterklaas helpen… een hele fijne verjaardag Sint!