Jeugdkamp 2018 groot succes!

Vrijdag 6 juli is de ATC volleybal jeugd op kamp geweest. En zoals altijd was dat weer een groot succes. Van het kamp is een uitgebreid verslag gemaakt door Kitty, dat volgt hieronder. Er zijn ook veel foto’s gemaakt, die vind je hier!

Vrijdag 6 juli was het verzamelen bij ROC Groot Driene. Daar kwam ook onze grote hulp en toeverlaat Marcel met de aanhanger voor de bagage en dit keer ook de tenten.
Vandaar uit zijn we op ons stalen ros gestapt en gingen we op weg naar Boekelo.
Bij Ten Oever aangekomen hebben we met zijn allen de tenten opgezet en dat ging best wel snel.
Daarna was het tijd voor de patat en allerlei hapjes. Onze meesterkok Albert heeft dit heerlijk bereid.

’s Avonds hebben we een spel gedaan, gebaseerd op 30 seconds en voor we het wisten was het al na 1 uur. Langzaam maar zeker gingen de meiden naar bed en natuurlijk gingen ze braaf allemaal gelijk slapen. Het was nog lang onrustig op erve Ten Oever…….

De volgende morgen, nadat de hanen in de buurt erg hun best gedaan hadden, hebben we een heerlijk ontbijt gehad. Broodjes smeren voor onderweg, want we zouden niet eerder weer terug zijn dan tegen een uur of 7.
Het vertrek was iets later gepland, aangezien er een fietsensleutel spontaan verdwenen was. Helaas niet gevonden, dus dan maar 1 achterop. Door het zonnetje fietsen was geen straf en al snel waren we op onze bestemming. Ja we gingen weer fietsen, maar nu op wel hele speciale fietsen: railfietsen.
Je komt zo op plekken waar je normaal niet komt en het fietsen viel best wel mee. Afwisselen was wel een goed idee en zeker toen we bij de sluis over het Twentekanaal moesten fietsen. Niet iedereen vindt dat even geweldig….
Aan het eind werden de fietsen gedraaid en na een korte pauze (we moesten wat tijd inhalen), zijn we terug gefietst.

Daarna mochten we weer op onze eigen fiets en gingen we op weg naar Oldenzaal. Bij Avatarz zijn we niet de lucht in gegaan, maar hebben we met 2 teams tegen elkaar gestreden in een expeditie Robinson. Het roze team tegen het gele team. De challenges waren leuk. De ene wat moeilijker dan de ander, maar erg verschillend. Aan het eind stond team roze erg ver voor, maar de laatste challenge, met een vuurtje een touw doorbranden werd gewonnen door het gele team en dat was de finale.
Daarna hadden we wel een ijsje verdiend met z’n allen.
Op de weg terug naar Ten Oever, hebben we nog een tussenstop gemaakt met wat drinken en wat snoepjes en niet te vergeten de heerlijke gehaktballetjes, gegrilde worst en plakjes worst van de slager. HEERLIJK.

Weer bij de tenten aangekomen, stond de bbq al voor ons klaar en heeft Albert (ja ook al bbq man) het vlees staan bakken/grillen/bbq-en. Het was veel te veel, maar wederom erg lekker.
Na de afwas (opruimen van papieren bordjes en plastic bestek) kwamen de meiden bij elkaar en kregen we een spontane karaoke c.q. danswedstrijd. Uiteindelijk deed iedereen mee. Zelfs Albert moest zich opstellen als Patrick Swayze en de meiden opvangen zoals in Dirty Dancing. Bij de één ging het wat beter dan bij de ander.
Daarna hebben we een ontzettend leuk spel gedaan en zo was de avond al weer over gegaan in de nacht. Dit keer was het inderdaad eerder stil dan de avond ervoor.

Zondagochtend. Wederom hadden de hanen zich weer veel te vroeg laten horen en zelfs de hond kwam even wat meiden wakker maken, want die wilde al wel spelen.
De spullen moesten weer ingepakt en ach ja, de tenten natuurlijk ook. Marcel was helaas verhinderd met zijn aanhangwagen, want hij was jarig….NOG GEFELICITEERD MARCEL…. Maar Barbara had wat ouders opgetrommeld en zo stonden die om half 10 al klaar om de bagage op te halen.
Wij waren nog niet klaar. Met de reserve fietsensleutel die we de vorige dag geregeld hadden, kon iedereen weer op zijn eigen fiets richting….Paintball Twente. Reserve sleutel…nee zelfs de originele sleutel, want die was gevonden. Jullie raden nooit waar die was.
Bij de paintball moesten we een legerpak aan, een helm op en een paintball pistool mee. Zoeken jullie nu maar wie is wie. Het was meisjes A tegen meisjes B1 met begeleiders. We hebben 3 verschillende spellen gedaan en al met al waren de meisjes A de winnaars.
Ach ja die oudjes deden hun best (waren nog fanatieker dan de meiden).

Maar aan alles komt een eind. Ook aan dit jeugdkamp en we waren om kwart voor 2 weer terug bij de opstapplaats waar de ouders al zaten te wachten.

Bij deze bedanken we Marcel, de ouders en vooral Barbara voor dit geweldige weekend.
Oh ja en de reserve sleutel….. die zat in een toilettas!